Nieuw Rembrandt-standbeeld in Amsterdam

In Amsterdam is vanaf dinsdag een nieuw standbeeld van de beroemde schilder Rembrandt van Rijn te vinden. Het beeld krijgt een plek op het Professor Tulpplein.

Het beroemdste standbeeld beeld van Rembrandt van Rijn (1606-1669) staat natuurlijk op het naar de schilder vernoemde Rembrandtplein. Vanaf dinsdag staat er op het Professor Tulpplein ook een beeld. Het initiatief voor dit beeld, getiteld De jonge Rembrandt, is genomen door de Stichting Rembrandt aan de Amstel.

Deze stichting is ook bezig met de ontwikkeling van een Rembrandtpad. Dit pad loopt van het Rembrandthuis tot aan Ouderkerk aan de Amstel. De kunstenaar liep hier geregeld en maakte er eerder al talloze etsen en tekeningen. Wie het Rembrandtpad straks loopt komt ook het beeld De jonge Rembrandt tegen.

Het beeld is in 1968 gemaakt door Wim van Hoorn. De onthulling wordt dinsdagmiddag om vijf uur verricht door zijn weduwe en de directeur van het Amstel Hotel, Nils Axing.

- advertentie -

Lees ook: Rembrandt van Rijn – Meester uit de Gouden Eeuw

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: