Nieuw Rembrandt-standbeeld in Amsterdam

In Amsterdam is vanaf dinsdag een nieuw standbeeld van de beroemde schilder Rembrandt van Rijn te vinden. Het beeld krijgt een plek op het Professor Tulpplein.

Het beroemdste standbeeld beeld van Rembrandt van Rijn (1606-1669) staat natuurlijk op het naar de schilder vernoemde Rembrandtplein. Vanaf dinsdag staat er op het Professor Tulpplein ook een beeld. Het initiatief voor dit beeld, getiteld De jonge Rembrandt, is genomen door de Stichting Rembrandt aan de Amstel.

Deze stichting is ook bezig met de ontwikkeling van een Rembrandtpad. Dit pad loopt van het Rembrandthuis tot aan Ouderkerk aan de Amstel. De kunstenaar liep hier geregeld en maakte er eerder al talloze etsen en tekeningen. Wie het Rembrandtpad straks loopt komt ook het beeld De jonge Rembrandt tegen.

Het beeld is in 1968 gemaakt door Wim van Hoorn. De onthulling wordt dinsdagmiddag om vijf uur verricht door zijn weduwe en de directeur van het Amstel Hotel, Nils Axing.

- advertentie -

Lees ook: Rembrandt van Rijn – Meester uit de Gouden Eeuw

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: