Dark
Light

Oorlogsfotograaf Horst Faas (79) overleden

Auteur:
1 minuut leestijd

Oorlogsfotograaf Horst Faas (79) overleden‎
De Duitse oorlogsfotograaf Horst Faas is donderdag op 79-jarige leeftijd overleden. Associated Press heeft dat bekendmaakt.

Faas werkte bijna vijftig jaar voor het internationale persbureau Associated Press (AP). Met zijn camera bezocht hij onder meer verschillende oorlogen, Olympische Spelen en ook was hij getuige van verschillende revoluties. Hij deed echter niet alleen verslag van die grote evenementen en gebeurtenissen maar ook van de soms alledaagse momenten tussendoor.Het bekendst werd Horst Faas met zijn reportages van de Vietnamoorlog. In 1967 raakte hij tijdens deze oorlog ernstig gewond.

Vanuit Saigon stuurde hij langere tijd fotografen van AP aan. Deze fotografen werden ook wel bekend als Horst’s army. Een van zijn leerlingen was Nick Ut en die werd wereldberoemd met de foto van het huilende meisje Kim Phuc. Dit meisje was negen jaar oud toen ze slachtoffer werd van een napalmaanval.

De Duitser won verschillende belangrijke prijzen, waaronder twee Pulitzer’s.

Vanaf 1976 was Faas verantwoordelijk voor de fotoredactie van AP in Londen. Hier bleef hij tot zijn pensioen in 2004 werken.

×