Dark
Light

Opnieuw een boek van W.F. Hermans verfilmd

Auteur:
1 minuut leestijd

Nooit meer slapen - W.F. Hermans
Nooit meer slapen – W.F. Hermans
Uitgever De Bezige Bij heeft de filmrechten van het boek Nooit meer slapen van Willem Frederik Hermans verkocht aan filmproducent KeyFilm.

Het boek zal in het Engels verfilmd worden onder de titel Beyond Sleep. De film wordt geregisseerd door Boudewijn Koole, onder meer bekend van de bekroonde jeugdfilm Kauwboy.

Nooit meer slapen, gepubliceerd in 1966, vertelt het verhaal van de jonge geoloog Alfred Issendorf, die in het moerassige noorden van Noorwegen geologisch onderzoek gaat verrichten om een hypothese van zijn leermeester en promotor Sibbelee te staven. Issendorf is ambitieus: hij hoopt dat hem op deze reis iets groots te wachten staat, dat zijn naam aan een belangrijk wetenschappelijk bewijs zal worden verbonden.

Volgens de uitgever is Nooit meer slapen een “een grandioze roman over de kracht van de natuur en de kracht van dromen”.

Eerder werden ook de boeken De Donkere Kamer van Damocles en De elektriseermachine van Wimshurst verfilmd.

Willem Frederik Hermans (1921-1995) behoort samen met Harry Mulisch en Gerard Reve tot de zogenaamde Grote Drie van de Nederlandse literatuur.


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

×