Berichten over Willem Frederik Hermans (1921-1995), de schrijver die samen met Harry Mulisch en Gerard Reve deel uitmaakt van de zogenaamde Grote Drie van de Nederlandse literatuur.
Het Nederlands Fotomuseum in Den Haag toont vanaf begin november een selectie foto’s van schrijver Willem Frederik Hermans (1921-1995). De auteur was zijn hele leven in de ban van de fotografie. Hermans fotografeerde al vanaf zijn elfde jaar en in de jaren vijftig ondernam hij serieuze pogingen om zich verder te ontwikkelen. Hij ging toen in de leer bij arts-fotograaf
Schrijver Willem Federik Hermans meldde zich in 1942 bij de Nederlandsche Kultuurkamer. Dat zegt Willem Otterspeer, de biograaf van Hermans, zaterdag in een artikel in de Volkskrant.
Auteur Willem Frederik Hermans (1921-1995) vond zijn beroemdste boek, De donkere kamer van Damokles, zelf maar een matig werk. Dat blijkt uit onderzoek van het Huygens Instituut. Medewerkers van het Huygens Instituut hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de ontstaansgeschiedenis van Hermans’ beroemdste romans: De donkere kamer van Damokles en Nooit meer slapen. De twee boeken zijn voor het eerst in
De brieven die de auteurs Willem Frederik Hermans en Ferdinand Bordewijk elkaar schreven worden gebundeld. Willem Otterspeer, biograaf van W.F. Hermans, heeft dat zondagavond gezegd in Radio 1-programma Met het oog op morgen. De twee schrijvers stuurden elkaar niet heel veel brieven. Otterspeer vindt de brieven interessant genoegd om ze te bundelen. Hij werkt momenteel aan een biografie van W.F.