Dark
Light

Paradiso zet complete archief online

Auteur:
1 minuut leestijd

Het volledige archief van poppodium Paradiso van de afgelopen vijftig jaar is online toegankelijk gemaakt. Op een speciale archiefwebsite zijn ruim 25.600 programma’s te vinden.

Op de site kan het archief doorzocht worden door te sorteren op jaar of het filteren op een selectie uit het programma verrijkt met beeld, video’s, audio-opnames, recensies en persoonlijke verhalen. Bij circa vijfduizend programma’s zijn ook de oude concertposters te zien. Daarnaast is er een koppeling met de website Het Geheugen van Paradiso van het Amsterdam Museum, waarop persoonlijke verhalen over Paradiso gedeeld worden.

In het archief zijn niet alleen iconische optredens van bekende popartiesten zoals Nirvana, Amy Winehouse en The Rolling Stones terug te vinden, maar ook programma’s zoals het 69 uur durende Seropositive Ball in 1990, de uitvaartdienst van Herman Brood in 2001 en het Terroristencongres door Stads Kunst Guerilla in 1980.

Het Paradiso Archief is nog niet geheel compleet en zal regelmatig aangevuld worden met programma’s, nieuwe informatie, beeldmateriaal en persoonlijke verhalen. Iedereen kan bijdragen aan het archief.

Lees ook: Poptempel Paradiso was ooit vrije christelijke gemeente
Boek: Paradiso 50 jaar – In 50 legendarische concerten

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken. Steun ons werk

Reageren

Abonneer
Stuur mij een e-mail bij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 52.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×