Dark
Light

Ponte Vecchio beklad met nagellak en markeerstift

Auteur:
1 minuut leestijd
Ponte Vecchio in Florence - Foto: CC/Rolf Süssbrich
Ponte Vecchio in Florence - Foto: CC/Rolf Süssbrich

De Ponte Vecchio in Florence behoort tot de beroemdste bruggen ter wereld en trekt dan ook duizenden bezoekers per jaar. Niet al die bezoekers hebben echter even veel eerbied voor het eeuwenoude monument.

Nagellak - Foto: stock.xchng
Nagellak – Foto: stock.xchng
Tijdens de Tweede Wereldoorlog gingen veel bruggen in Florence verloren. De beroemde Ponte Vecchio (Oude brug) over de rivier de Arno bleef echter bewaard. De boogbrug dateert uit 1345 en is onder meer bekend vanwege de winkeltjes met edelsmeedkunst die er op te vinden zijn.

De laatste tijd heeft de brug te kampen met toeristen die kennelijk vinden dat de brug niet mooi genoeg is. Zo werd onlangs bijvoorbeeld een Duits meisje betrapt toen ze met een markeerstift sterren op de brug tekende. De ouders van het meisje kregen een boete van 160 euro en moesten de brug zelf schoonmaken.

Deze week was er weer een incident bij de Ponte Vecchio. De politie betrapte een toerist, een 27-jarige vrouw, uit Turkije toen die met haar nagellak namen op de brug probeerde te schrijven. Ook zij is beboet.

Niet alleen de wereldberoemde brug is het slachtoffer van dit soort incidenten. Afgelopen zomer haalde een Amerikaanse toerist nog het nieuws toen hij in Florence een Madonna-beeld van Giovanni d’Ambrogio een high five wilde geven. Het beeld in het museum in Florence verloor daarbij een vinger. Verder heeft de stad volgens officials steeds meer last graffiti.

Zie ook: Mooiste bruggen ter wereld

×