Dark
Light

Brug

Restant van een van de eikenhouten peilers (Foto Gemeente Utrecht)

Romeinse brug ontdekt bij Utrecht

Bij archeologisch onderzoek in Leidsche Rijn bij Utrecht is een Romeinse brug ontdekt. De brug was onderdeel van de doorgaande weg op zuidoever van de Rijn, waar vanaf 40 na Chr. een reeks forten de grens van het Romeinse rijk bewaakte. Dat meldt de gemernte Utrecht.
1 minuut leestijd

Tower Bridge heeft glazen vloer

De Tower Bridge is een van de grotere toeristische attracties van Londen. De brug werd gebouwd in 1886 en kon in 1894 in gebruik genomen worden.
1 minuut leestijd
De Brug der zuchten in Venetië (CC BY-SA 3.0 - wiki)

Wereldberoemde Brug der Zuchten gerestaureerd

De restauratie van de beroemde Brug der Zuchten in Venetië is voltooid. Er is drie jaar aan het herstel gewerkt. De ruim vierhonderd jaar oude Ponte dei Sospiri verbindt het Dogenpaleis en de oude gevangenis (I Piombi) van Venetië. Omdat de gevangenen in vroeger tijden zuchtend over de brug naar hun cel liepen en vanaf de brug voor het laatst
1 minuut leestijd

Oude spoorbrug Zwolle-Hattem gesloopt

De oude spoorbrug tussen Zwolle en Hattem wordt vanaf vandaag gesloopt. De komende dagen en weken zullen de oude stalen delen van de brug op pontons via de IJssel worden afgevoerd.
1 minuut leestijd
Mostar, of de waanzin van een oorlog

Mostar, of de waanzin van een oorlog

Mostar, een stadje in het huidige Bosnië-Herzegovina en eeuwenlang een cultureel kruispunt tussen Oost en West, haalde in november 1993 abrupt het wereldnieuws toen de zestiende-eeuwse Ottomaanse brug over de rivier de Neretva tijdens een niets ontziend conflict werd verwoest.
5 minuten leestijd

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.323 actieve abonnees)


Donateurs ondersteunen ons project en dragen direct bij aan de uitbreiding van ons archief.

Meer informatie

×