Radiostation zendt laatste interview Jimi Hendrix uit

Jimi Hendrix in 1967
Jimi Hendrix in 1967
Een internetradiostation gaat woensdag het laatste interview van Jimi Hendrix integraal uitzenden. Het is vandaag 43 jaar geleden dat de wereldberoemde gitarist overleed.


Het interview werd opgenomen op 11 september 1970. Fragmenten van het interview zijn al wel eens uitgezonden door de BBC, maar nu gaat internetradiostation National TeamRock Radio het interview voor het eerst integraal uitzenden. Hendrix was ten tijde van het interview, door oververmoeidheid en drugsgebruik, niet in heel erg goede doen.

Het interview duurt een half uur en werd 43 jaar geleden opgenomen door journalist Keith Altham.

Veel muziekliefhebbers zien Jimi Hendrix als de beste gitarist ooit. Hij had een geheel eigen gitaarstijl en introduceerde veel nieuwe akkoorden. Bekende nummers van hem zijn bijvoorbeeld Hey Joe, All along the watchtower en The wind cries Mary. Op 18 september 1970 werd de gitarist dood aangetroffen in een hotel in Londen.

- advertentie -

Gerelateerde uitgaven:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: