/

Radiostation zendt laatste interview Jimi Hendrix uit

Jimi Hendrix in 1967
Jimi Hendrix in 1967
Een internetradiostation gaat woensdag het laatste interview van Jimi Hendrix integraal uitzenden. Het is vandaag 43 jaar geleden dat de wereldberoemde gitarist overleed.


Het interview werd opgenomen op 11 september 1970. Fragmenten van het interview zijn al wel eens uitgezonden door de BBC, maar nu gaat internetradiostation National TeamRock Radio het interview voor het eerst integraal uitzenden. Hendrix was ten tijde van het interview, door oververmoeidheid en drugsgebruik, niet in heel erg goede doen.

Het interview duurt een half uur en werd 43 jaar geleden opgenomen door journalist Keith Altham.

Veel muziekliefhebbers zien Jimi Hendrix als de beste gitarist ooit. Hij had een geheel eigen gitaarstijl en introduceerde veel nieuwe akkoorden. Bekende nummers van hem zijn bijvoorbeeld Hey Joe, All along the watchtower en The wind cries Mary. Op 18 september 1970 werd de gitarist dood aangetroffen in een hotel in Londen.

Gerelateerde uitgaven:

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden.

Honderden auteurs publiceerden al op Historiek. Bekijk hier wie

Doorzoek ons archief: