/

Restanten kleurrijke fresco’s gevonden in Colosseum

In het Colosseum in Rome zijn tijdens restauratiewerkzaamheden onverwachts sporen gevonden van oude muurschilderingen. Het gaat om kleurrijke fresco’s. Onderzoeken vermoeden nu dat er vroeger veel van dit soort gekleurde schilderingen in het Flavisch Amfitheater te vinden waren.

De fragmenten hebben blauwe, rode en groene kleuren.


De restanten werden gevonden in een overdekte galerij op het derde niveau van het Colosseum. Bezoekers liepen vroeger door deze tunnel om naar hun plaatsen in het theater te gaan. Over een lengte van zestig meter zijn restanten van kleurrijke afbeeldingen gevonden. De fresco’s dateren volgens de onderzoekers zeker uit de Romeinse tijd.

Naast de sporen van de muurschilderingen werden er ook enkele inscripties uit de zeventiende eeuw gevonden. De komende tijd wordt de galerij nader onderzocht. Het is de bedoeling dat dit stuk van het Colosseum vanaf komende zomer bezocht kan worden door het publiek.

Het Colosseum werd in de eerste eeuw na Christus gebouwd door keizer Titus en werd onder meer gebruikt voor gladiator- en dierengevechten. Momenteel wordt het historische bouwwerk jaarlijks door zes miljoen mensen bezocht.

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden.

Honderden auteurs publiceerden al op Historiek. Bekijk hier wie

Doorzoek ons archief: