Dark
Light

Romeinse fonteinen door Nederlanders gerestaureerd

Auteur:
1 minuut leestijd
Fontana della Barcaccia in Rome
Fontana della Barcaccia in Rome

Het Nederlandse bedrijf Koninklijke Woudenberg gaat twee fonteinen in Rome restaureren. Dit als gebaar naar de Romeinen, die eerder dit jaar werden geschokt door het gedrag van Feyenoord-supporters die onder meer schade toebrachten aan de Barcaccia-fontein op de Piazza di Spagna.

Fontana delle Api (wiki)
Fontana delle Api (wiki)
De vernielingen werden aangericht in aanloop naar een wedstrijd tegen AS Roma. De vernielde Barcaccia-fontein, is inmiddels al gerestaureerd. Koninklijke Woudenberg richt zich daarom op twee andere fonteinen, de Fontana delle Api (de ‘bijenfontein’) op de Piazza Barberini en de Fontana dei Giardini bij de Viale Tiziano.

De restauratie wordt deels bekostigd door de Vereniging Salviamo La Barcaccia, die na het voorval door Nederlanders in Rome werd opgericht. De kosten, die gemoeid zijn met de restauratie van de twee fonteinen, worden door de gemeente Rome geschat op 100.000 euro.

Celstraf en taakstraffen

Vrijdag werden in Rotterdam 44 supporters veroordeeld voor hun rol bij de rellen in Rome. Een man die een vuurwerkbom naar de politie gooide kreeg een gevangenisstraf van 18 maanden opgelegd, waarvan 6 voorwaardelijk. Hij werd verdacht van poging tot doodslag.

De 43 andere supporters kregen verschillende taakstraffen opgelegd. De meeste van hen moeten tussen de 150 en 220 uur werken. Een minderjarige hooligan kreeg 40 uur opgelegd.

Boek: Een beknopte geschiedenis van Rome

×