Dark
Light

Tentoonstelling over Golden Earring verlengd

Auteur:
1 minuut leestijd

The Golden Earrings, 1966 – Rinus Gerritsen (9 augustus 1946), Frans Krassenburg, George Kooymans (11 maart 1948), Jaap Eggermont – Collectie Museum RockArt
Wegens succes wordt de tentoonstelling Golden Earring – Back Home in het Haags Historisch Museum verlengd tot en met 9 april. De tentoonstelling over heden, verleden en toekomst van Neerlands oudste rockband trok tot nu toe al ruim 27.000 bezoekers.

Het vijftigjarig jubileum van de band vorig jaar was voor het Haags Historisch Museum aanleiding om de tentoonstelling te organiseren. De oprichter van Museum RockArt, Jaap Schut, trad op als gastconservator.

De tentoonstelling geeft een beeld van de band aan de hand van singles, lp’s, posters, t-shirts, portretten en originele instrumenten. Zo is hetDrumstel, gebruikt door Cesar Zuiderwijk in de jaren ’70. Het drumstel is onder meer te zien in de clip van Radar Love

drumstel van Cesar Zuiderwijk uit de jaren zeventig te zien, gebruikt in de videoclip van ‘Radar Love’.

Naast de band en muziek zelf wordt ook aandacht besteed aan het uitgaansleven in de jaren zestig en zeventig. De bezoeker kan luisteren naar muziek van de band in een tienerkamer uit de jaren zestig, op het podium of in een geluidsstudio.

Golden Earring werd in 1961 opgericht en ontwikkelde zich snel tot het vlaggenschip van Beatstad Den Haag. Aanvankelijk heette de band overigens Golden Earrings. In 1969 verloor de band één ring. Vanaf dat moment was de groepsnaam Golden Earring.

~ Karlien Metz

Karlien Metz studeerde geschiedenis en museumstudies. Zij was tot voor kort werkzaam bij het Nationaal Historisch Museum als projectleider en researcher. Schrijft graag over kunst, geschiedenis en musea.

×