Selma: fascinerende biografie over tragische held

De Amerikaanse dominee Martin Luther King was een held in de traditie van Schopenhauer. King kwam in de vorige eeuw op voor de zwarte Amerikaanse bevolking, bereikte veel, maar ging tenslotte tragisch ten onder.

De man met het getrimde snorretje

Vijftig jaar geleden, op 28 augustus 1963, hield Martin Luther King zijn beroemde mensenrechtenspeech “I have a dream”. Hiermee werd hij, naast onder meer John F. Kennedy, een van de belangrijkste iconen van de jaren zestig. De zwarte predikant beschikte over een zelden geëvenaard charisma, zo maakt historicus Godfrey Hodgson

Barack Obama onthult standbeeld Rosa Parks

In het Capitool in Washington is woensdag een standbeeld onthuld van de Amerikaanse burgerrechtenactiviste Rosa Parks (1913-2005). Zij werd in 1955 wereldnieuws nadat ze in de bus weigerde haar plek af te staan aan een blanke medepassagier.

Camilla Williams, eerste zwarte operaster, overleden

De eerste zwarte operaster van de Verenigde Staten, Camilla Williams, is maandag op 92-jarige leeftijd overleden. Een woordvoerder van de Jacobs School of Music van de Universiteit van Indian heeft dat bekendgemaakt. Williams gaf meer dan twintig jaar les aan deze onderwijsinstelling. Camilla Williams werd in 1919 geboren in Virginia

Monument voor Martin Luther King

Niemand minder dan Barack Obama zou zondag het monument voor Martin Luther King in Washington onthullen. De orkaan Irene gooide echter roet in het eten.