De kinderen van Mata Hari

Het Fries Museum heeft een aantal nieuwe objecten verworven voor de Mata Haricollectie. Het gaat om haarlokjes, foto’s en persoonlijke bezittingen van haar kinderen. De aankopen zijn afkomstig uit de privécollectie van nazaten van Mata Hari’s ex-man John MacLeod.

De Mata Hari Cocktail

De Mata Hari crusta is een cocktail van apricotbrandy, sinaasappelsap, grenadine en rum. Het drankje is vernoemd naar Mata Hari.

Overlijdensakte van Mata Hari

Het Historisch Centrum Leeuwarden (HCL) nomineert het extract van de overlijdensakte van Margaretha Geertruida Zelle oftewel Mata Hari (1876-1917) als Stuk van Jaar. Mata Hari is in de Eerste Wereldoorlog wegens spionage ter dood veroordeeld. Mata Hari is wereldberoemd; honderden publicaties en tientallen films zijn aan haar gewijd. In het

Superspionne Fräulein Doktor

Onlangs gaf MI5 zijn dossier over Griet MacLeod-Zelle alias Mata Hari vrij. Daar stond niets bijzonders in. In verband met de ongelukkige Nederlandse werd er echter ook gerefereerd aan een zekere Fräulein Doktor. Wie was zij?

Geboortehuis Mata Hari door brand verwoest

In Leeuwarden is zaterdagavond het geboortehuis van de Nederlandse danseres Mata Hari (1867-1917) door brand verwoest. In Leeuwarden brak zaterdag aan het begin van de avond brand uit in een kledingwinkel. De brand sloeg over naar andere panden. Ook het geboortehuis van Mata Hari werd verwoest.