Toulouse Lautrec Museum na elf jaar weer open

Affiche van Henri Toulouse-Lautrec
Het Toulouse Lautrec Museum in de Zuid-Franse stad Albi is na elf jaar weer toegankelijk voor het publiek.

Het museum beheert een grote collectie schilderijen, tekeningen, affiches en lithografieën van de Franse kunstschilder Henri Toulouse-Lautrec (1864-1901). Het museum gevestigd in het Palais de Berbie, een voormalig bisschoppelijk paleis uit de dertiende eeuw. Het staat naast de beroemde kathedraal van Albi die sinds 2010 op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat.

Het Toulouse Lautrec Museum is de afgelopen elf jaar grondig gerestaureerd. De restauratie heeft meer dan 38 miljoen euro gekost.

- advertentie -

Henri Toulouse-Lautrec werd in 1864 in Albi geboren. Hij werd onder meer bekend met zijn affiches. In 1890 maakte hij zijn eerste affiche, de litho Moulin Rouge, en daarmee werd hij op slag beroemd. De kunstenaar maakte ook ooit een schets van Vincent van Gogh

Vincent van Gogh – Henri de Toulouse-Lautrec, 1887

, zittend aan een tafeltje in een café.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: