Dark
Light

Tropenmuseum op zoek naar eigenaren Indische fotoalbums

Auteur:
1 minuut leestijd

Still Vimeo
In het depot van het Tropenmuseum liggen 335 fotoalbums van families uit Nederlands-Indië. Het museum wil graag weten wie de eigenaren zijn van de albums en is daarom het project Foto zoekt Familie gestart.

Het Tropenmuseum werkt onder meer samen met de Stichting Pelita en het Rode Kruis om de rechtmatige eigenaren te vinden van 335 fotoalbums uit voormalig Nederlands-Indië.Nederlandse militairen vonden tijdens de dekolonisatieoorlog ruim duizend familiealbums. Deze werden in 1948 overgedragen aan het Tropeninstituut. Het museum:

Op kijkdagen vonden veel families hun albums later terug, maar van 335 van de rechtmatige eigenaren ontbreekt nog elk spoor. Door begin 2013 de albums te digitaliseren en beschikbaar te stellen via websites en sociale netwerken, hopen we de eigenaren of hun nabestaanden terug te vinden.

Vanaf 15 september kan er via de donatiewebsite www.voordekunst.nl geld gedoneerd worden. Het museum denkt in totaal ruim 10.000 euro nodig te hebben voor de ontwikkeling van een website en app.

×