Dark
Light

Volkszanger Johnny Hoes (94) overleden

1 minuut leestijd

Johnny Hoes – Afb: Still YouTube
In een ziekenhuis in Weert is zaterdag de Nederlandse zanger en tekstschrijver Johnny Hoes overleden. De zanger is 94 jaar oud geworden.

Johnny Hoes werd vooral bekend met zijn plaat Och, was ik maar bij moeder thuis gebleven (1961). Van dit nummer, geschreven door de Venlonaren Frans Boermans en Thuur Luxembourg, zijn 450.000 exemplaren verkocht. Het lied behoort daarmee tot één van de best verkochte Nederlandstalige singles aller tijden.

Hoes werd op 19 april 1917 geboren in de Rotterdamse wijk Katendrecht. Vanaf de jaren zestig had hij een eigen opnamestudio en platenmaatschappij: Telstar. Hij schreef en produceerde een groot aantal carnavalskrakers en levensliederen. Johnny Hoes werd ook wel de ‘ongekroonde koning van de Nederlandse smartlap’ genoemd.

In de jaren zestig en zeventig had Hoes een eigen televisieshow bij de VARA onder de titel Met een lach en een traan. Zijn laatste plaat, getiteld How do you do, nam hij begin dit jaar samen met volkszanger Stef Ekkel op.

Enige dagen geleden kreeg Hoes een hartinfarct en werd hij opgenomen in het Catharina-ziekenhuis in Eindhoven. Twee dagen geleden werd hij overgebracht naar een ziekenhuis in Weert. Daar overleed hij zaterdag op 94-jarige leeftijd.

×