Dark
Light

Waterlelie-schilderij Monet verkocht voort 40 miljoen euro

Auteur:
1 minuut leestijd
Waterlelies - Claude Monet, 1907 (Sotheby's)
Waterlelies - Claude Monet, 1907 (Sotheby's)

Waterlelies - Claude Monet, 1907 (Sotheby's)
Waterlelies – Claude Monet, 1907 (Sotheby’s)
Bij veilinghuis Sotheby’s in Londen is deze week het schilderij ‘Waterlelies’ (‘Nymphéas’) van de Franse kunstenaar Claude Monet (1840-1927) verkocht voor 40 miljoen euro. Volgens het veilinghuis gaat het om het op twee na hoogste bedrag dat ooit voor een Monet is betaald.


Bijzonder is dat het schilderij uit 1907 vier jaar geleden ook al eens te koop aangeboden werd. Toen werd echter geen koper gevonden voor het werk dat destijds tussen de 37 en 50 miljoen euro op moest brengen.

Van Monet zijn meer schilderijen van waterlelies bekend. Anderhalve maand geleden werd er nog een waterlelie-schilderij van de Fransman verkocht voor bijna 20 miljoen euro.

Bij sotheby’s werden deze week in totaal 46 moderne, impressionistische topstukken te koop aangeboden. Een werk van Piet Mondriaan, Compositie met Rood, Blauw en Grijs, bracht 19 miljoen euro op.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×