De papaverbloem staat in het Verenigd Koninkrijk, maar ook in veel andere landen, symbool voor de Eerste Wereldoorlog, omdat ze veelvuldig bloeiden op de slagvelden in Vlaanderen.
Teylers Museum heeft op de TEFAF twee werken aangekocht. Een aquarel van de negentiende-eeuwse Floris Arntzenius en een zestiende-eeuwse tekening van een onbekende Nederlandse meester.
Vincent van Gogh maakte 'Vaas met rode klaprozen en madeliefjes' in 1890 in het huis van zijn vriend Dr. Paul Gachet in Auvers-sur-Oise. Korte tijd later schoot de kunstenaar zichzelf met een revolver in de borst.
In de tuin van het Koninklijk Tehuis voor Oud-militairen en Museum Bronbeek is sinds maandag een nieuwe ‘plantenkalender’ te vinden. Het jaarthema in dit mozaïekperk is de honderdste verjaardag van de militaire luchtvaart in Nederlands-Indië. Het perk is klaar op 26 mei en vervolgens tot september 2014 te zien.
Het Westfries Museum in Hoorn heeft een zeldzaam bloem- en fruitstilleven van de Hoornse schilder Pieter Gallis aan zijn collectie toegevoegd. Voor het museum is de aankoop bijzonder omdat het nog geen enkel werk van de kunstenaar bezat.
In de tuinen van het Rijksmuseum in Amsterdam worden volgende week zeventiende-eeuwse tulpenbollen geplant. Het gaat uiteraard niet om bollen van honderden jaren oud maar om authentieke tulpenrassen die bewaard zijn gebleven. Rijksmuseum-directeur Wim Pijbes en Bart Siemerink, directeur van de Keukenhof, planten de tulpen aankomende dinsdag in de Rijksmuseumtuinen.
In een graf van 13.700 jaar oud hebben Israëlische wetenschappers sporen van bloemen gevonden. De onderzoekers leiden hieruit af dat mensen al veel langer dan gedacht bloemen gebruiken bij begrafenissen.