Bloemstilleven Gerard van Spaendonck naar Rijksmuseum
Het Rijksmuseum heeft een schilderij verworven van Gerard van Spaendonck (1746-1822), de beroemdste bloemstillevenschilder uit de tweede helft van de achttiende eeuw.
Het Rijksmuseum heeft een schilderij verworven van Gerard van Spaendonck (1746-1822), de beroemdste bloemstillevenschilder uit de tweede helft van de achttiende eeuw.
De papaverbloem staat in het Verenigd Koninkrijk, maar ook in veel andere landen, symbool voor de Eerste Wereldoorlog, omdat ze veelvuldig bloeiden op de slagvelden in Vlaanderen.
Een expert ontdekte onlangs bij toeval dat de kist in werkelijkheid een waardevolle Romeinse sarcofaag is.
Op zijn tekeningen gaf Mondriaan meestal één bloem weer; als triomferende solist maar soms ook als kwetsbare eenling.
“Bloemstillevens van de hand van Savery zijn zeldzaam en komen zelden op de markt, zeker een kunstwerk van zo’n hoge kwaliteit."
Teylers Museum heeft op de TEFAF twee werken aangekocht. Een aquarel van de negentiende-eeuwse Floris Arntzenius en een zestiende-eeuwse tekening van een onbekende Nederlandse meester.
Vincent van Gogh maakte 'Vaas met rode klaprozen en madeliefjes' in 1890 in het huis van zijn vriend Dr. Paul Gachet in Auvers-sur-Oise. Korte tijd later schoot de kunstenaar zichzelf met een revolver in de borst.
Bij veilinghuis Sotheby’s in Londen is deze week het schilderij ‘Waterlelies’ (‘Nymphéas’) van de Franse kunstenaar Claude Monet (1840-1927) verkocht voor 40 miljoen euro.
In de tuin van het Koninklijk Tehuis voor Oud-militairen en Museum Bronbeek is sinds maandag een nieuwe ‘plantenkalender’ te vinden. Het jaarthema in dit mozaïekperk is de honderdste...
Het Westfries Museum in Hoorn heeft een zeldzaam bloem- en fruitstilleven van de Hoornse schilder Pieter Gallis aan zijn collectie toegevoegd. Voor het museum is de aankoop bijzonder...