Wereldrecord voor schilderij Paul Gauguin

Het schilderij Nafea faa ipoipo (Wanneer zal je trouwen?) van de Franse kunstenaar Paul Gauguin is deze week voor 264 miljoen euro verkocht. Een record voor een schilderij.


Het schilderij lost daarmee het werk De kaartspelers van Paul Cézanne af in de lijst van duurste schilderijen ooit. Drie jaar geleden werd dat kunstwerk voor 229 miljoen euro verkocht aan een verzamelaar uit Qatar.

Dat in Qatar veel geld zit is wel duidelijk. Volgens de geruchten is ook het schilderij van Gauguin gekocht door een verzamelaar uit het golfstaatje.

Paul Gauguin maakte Nafea faa ipoipo in 1892 tijdens een verblijf op Tahiti. De afgelopen vijftig jaar was het schilderij te zien in een kunstmuseum in Basel, Zwitserland.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: