Aquarel van Adolf Hitler brengt 130.000 euro op

Een aquarel dat dictator Adolf Hitler maakte, is dit weekend in Neurenberg geveild voor een bedrag van 130.000 euro. Het kunstwerk, getiteld Das alte Rathaus, werd in 1914 of 1915 door Hitler gemaakt.

Het werkje was eigendom van twee zussen uit Hessen. Ze kregen het in bezit via hun opa, die het aquarel in 1916 voor 350 Duitse Mark bij een galerie in München kocht. De originele nota is bewaard gebleven. De nieuwe eigenaar van het aquarel kreeg de nota er gratis bij.

De zussen die het aquarel verkochten, hebben aangegeven tien procent van de opbrengst te schenken aan een fonds voor gehandicapte kinderen.

Wie de nieuwe eigenaar van het waterverfschilderij is, is niet bekend. De anonieme koper zou uit het Midden-Oosten komen.

- advertentie -
  • Meer over Adolf Hitler
  • Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

    1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
    Gelijk naar geschiedenisboeken over: