Archief Willem Wilmink naar Letterkundig Museum

Willem Wilmink in 1988 – Foto: CC – Anefo – Croes, R.C.
Het literair archief van schrijver Willem Wilmink wordt vanaf nu beheerd door het Letterkundig Museum in Den Haag. De weduwe van de tien jaar geleden overleden auteur heeft het archief dinsdag overgedragen aan het museum.

Het gaat onder meer om teksten, foto’s en persoonlijke documenten. Het museum heeft daarnaast bekend gemaakt dat er plannen zijn voor een biografie. Die zal geschreven worden door literair recensent Elsbeth Etty.


De in Enschede geboren Willem Wilmink studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam en debuteerde in 1966 met zijn boek Brief van een Verkademeisje. Aanvankelijk schreef hij vooral voor volwassenen, later ging hij zich steeds meer richten op kinderen.

- advertentie -

In 1970 vormde hij met auteurs als Hans Dorrestijn en Karel Eykman een schrijversgroep die onder meer schreef voor televisieprogramma’s als Stratemakeropzeeshow, Klokhuis en Film van Ome Willem.

Uitgaven van Willem Wilmink:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: