Week van de koloniale geschiedenis
Dark
Light

Archief Willem Wilmink naar Letterkundig Museum

1 minuut leestijd

Willem Wilmink in 1988 – Foto: CC – Anefo – Croes, R.C.
Het literair archief van schrijver Willem Wilmink wordt vanaf nu beheerd door het Letterkundig Museum in Den Haag. De weduwe van de tien jaar geleden overleden auteur heeft het archief dinsdag overgedragen aan het museum.

Het gaat onder meer om teksten, foto’s en persoonlijke documenten. Het museum heeft daarnaast bekend gemaakt dat er plannen zijn voor een biografie. Die zal geschreven worden door literair recensent Elsbeth Etty.


De in Enschede geboren Willem Wilmink studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam en debuteerde in 1966 met zijn boek Brief van een Verkademeisje. Aanvankelijk schreef hij vooral voor volwassenen, later ging hij zich steeds meer richten op kinderen.

In 1970 vormde hij met auteurs als Hans Dorrestijn en Karel Eykman een schrijversgroep die onder meer schreef voor televisieprogramma’s als Stratemakeropzeeshow, Klokhuis en Film van Ome Willem.

Uitgaven van Willem Wilmink:

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Lezers maken Historiek mede mogelijk. Ons steunen kan op verschillende manieren. Lees hier meer.

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

48.278 actieve abonnees

"Geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken voor een breed publiek."

Meer informatie over ons project

Volg ons:

Meer over het onderwerp: