Dark
Light

Auteur F. Springer (79) overleden

Auteur:
1 minuut leestijd

Auteur F. Springer (79) overleden
De Nederlandse schrijver en diplomaat F. Springer is maandag op 79-jarige leeftijd overleden. Zijn uitgeverij, Querido, heeft dat bekendgemaakt.

F. Springer, pseudoniem van Carel Jan Schneider, werd in 1932 geboren op Batavia. Tot zijn veertiende woonde hij in Nederlands-Indië, daarna volgde hij een studie Indisch recht in Leiden.

Van 1958 tot 1962 was hij bestuursambtenaar op Nieuw-Guinea en vanaf 1964 trad hij in diplomatieke dienst.Als diplomaat was hij onder meer actief in Bangladesh, Iran, Angola, New York en de voormalige DDR.

In 1962 debuteerde hij als schrijver met de verhalenbundel Bericht uit Hollandia. In zijn vijftigjarige loopbaan als schrijver publiceerde hij onder meer romans als Bougainville (1981), Bandoeng-Bandung (1993) en Kandy (1998). In 1990 schreef F. Springer het boekenweekgeschenk Sterremeer. Vijf jaar later ontving hij de Constantijn Huygensprijs voor zijn gehele oeuvre.

Uitgeverij Querido geeft in januari een niet eerder gepubliceerd werk van de auteur uit. Dit verhaal, getiteld Met stille trom – Een journaal dateert uit 1962 en zou aanvankelijk uitgebracht worden ter gelegenheid van F. Springer’s vijftigjarige schrijversjubileum en tachtigste verjaardag.

×