Beelden film ‘Kenau’ vrijgegeven

Momenteel wordt hard gewerkt aan een film over de legendarische Kenau Simonsdochter Hasselaar en het Beleg van Haarlem (1572-1573) tijdens de Tachtigjarige Oorlog. Maandag zijn de eerste filmbeelden vrijgegeven.

Kenau, de film
Kenau, de film
De historische film wordt geregisseerd door Maarten Treurniet en de rol van Kenau wordt vertolkt door Monic Hendrickx. Andere belangrijke hoofdrolspelers zijn Barry Atsma, Sallie Harmsen en Lisa Smit. Producent FU Works over de film:

Gedreven door verdriet en haat, als gevolg van de executie van haar jongste dochter, leidt Kenau haar vrouwenvendel in een heroïsche strijd tegen de Spaanse overheerser. Maar omdat ze haar angst en pijn verstopt achter een masker van verwijt en onverschilligheid loopt ze het gevaar haar overgebleven dochter ook te verliezen.

Kenau Simonsdochter Hasselaer (ca. 1526-1588) speelde volgens de overlevering een heldenrol tijdens het Beleg van Haarlem. Zo zou ze eind januari 1573 bijvoorbeeld aan het hoofd hebben gestaan van een compagnie van driehonderd Haarlemse vrouwen die een bestorming van de belegeraars wist af te slaan.

Bekijk meer over:

Televisie

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden.

Honderden auteurs publiceerden al op Historiek. Bekijk hier wie

Doorzoek ons archief: