Beelden film ‘Kenau’ vrijgegeven

Momenteel wordt hard gewerkt aan een film over de legendarische Kenau Simonsdochter Hasselaar en het Beleg van Haarlem (1572-1573) tijdens de Tachtigjarige Oorlog. Maandag zijn de eerste filmbeelden vrijgegeven.

Kenau, de film
Kenau, de film
De historische film wordt geregisseerd door Maarten Treurniet en de rol van Kenau wordt vertolkt door Monic Hendrickx. Andere belangrijke hoofdrolspelers zijn Barry Atsma, Sallie Harmsen en Lisa Smit. Producent FU Works over de film:

Gedreven door verdriet en haat, als gevolg van de executie van haar jongste dochter, leidt Kenau haar vrouwenvendel in een heroïsche strijd tegen de Spaanse overheerser. Maar omdat ze haar angst en pijn verstopt achter een masker van verwijt en onverschilligheid loopt ze het gevaar haar overgebleven dochter ook te verliezen.

Kenau Simonsdochter Hasselaer (ca. 1526-1588) speelde volgens de overlevering een heldenrol tijdens het Beleg van Haarlem. Zo zou ze eind januari 1573 bijvoorbeeld aan het hoofd hebben gestaan van een compagnie van driehonderd Haarlemse vrouwen die een bestorming van de belegeraars wist af te slaan.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: