Dark
Light

Countryzanger Slim Whitman (90) overleden

Auteur:
1 minuut leestijd

Slim Whitman in 1968
De Amerikaanse countryzanger Slim Whitman is woensdag op 90-jarige leeftijd overleden. Dat melden Amerikaanse media.

De zanger maakte onder meer naam doordat hij in verschillende liedjes stukjes jodelde. In 1948 bracht Whitman zijn eerste single uit. Zijn grootste hits scoorde hij in de jaren vijftig. Een van zijn bekendste hits is Rose Marie.


Met dit nummer stond hij in 1955 maar liefst elf weken op nummer één in de Britse hitparade. Een record dat pas in 1991 werd verbroken door Adams.

Andere bekende nummers van Slim Whitman zijn bijvoorbeeld Love song of the Waterfall (een cover van Bob Nolan) en Indian Love Call. Michael Jackson noemde Whitman ooit als een van favoriete zangers.

In de jaren negentig was de muzikant te horen in de sciencefiction-film Mars Attacks!. Een paar buitenaardse wezens horen Slim Whitman dan jodelen. Ze vinden dit zo’n afschuwelijk geluid dat hun hoofden exploderen.

De jodelende Slim Whitman:

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 50.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×