/

Dit zijn de 10 beste geschiedenisboeken van het jaar

…volgens de jury van de Libris Geschiedenis Prijs
Longlist van de Libris Geschiedenis Prijs 2019
Longlist van de Libris Geschiedenis Prijs 2019

Vrijdag is de longlist met tien genomineerden voor de Libris Geschiedenis Prijs 2019 bekendgemaakt. De prijs bekroont historische boeken die een algemeen publiek aanspreken en maakt onderdeel uit van de Maand van de Geschiedenis. De boekenprijs wordt traditiegetrouw eind oktober uitgereikt.

Uit een lijst van meer dan driehonderd historische boeken nomineerde de jury, onder leiding van juryvoorzitter Sybrand Buma, de volgende tien titels voor de Libris Geschiedenis Prijs 2019:

Op 7 september wordt de shortlist van vijf boeken gepubliceerd. Op 27 oktober 2019 wordt de Libris Geschiedenis Prijs 2019 uitgereikt door juryvoorzitter Sybrand Buma tijdens een speciale live-uitzending van het radioprogramma OVT. De prijs wordt dit jaar voor de dertiende keer uitgereikt. Klik op de links hierboven voor meer informatie over de genomineerde titels.

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden.

Honderden auteurs publiceerden al op Historiek. Bekijk hier wie

Doorzoek ons archief: