Dark
Light

Duits museum gaat Führerbunker nabouwen

Auteur:
1 minuut leestijd
Bovenaanzicht van de Führerbunker - cc
Bovenaanzicht van de Führerbunker (CC BY-SA 3.0 - Christoph Neubauer - wiki)

Het Top Secret Museum in het Duitse Oberhausen is van plan om de oude bunker van Adolf Hitler te reconstrueren. Dat meldt de Süddeutsche Zeitung.

Restanten van Hitlers bunker in Berlijn
Restanten van Hitlers bunker in Berlijn
Het gaat om de bunker in Berlijn waar Hitler de laatste dagen van zij leven doorbracht en uiteindelijk samen met zijn vrouw Eva Braun zelfmoord pleegde. Kort hierna werd de bunker veroverd door het Rode Leger en vernietigt. De bunker bevond zich vijf meter onder de grond en had dertig kamers. De betonnen muren waren ongeveer vier meter dik.

Het Top Secret Museum wil een deel van de Führerbunker herbouwen. Het gaat onder meer om de werkkamer van Hitler, een vergaderkamer, de radiokamer en de ruimte waar het secretariaat gevestigd was.

Einde van de oorlog

De reconstructie van de bunker zal ongeveer driehonderd vierkante meter groot zijn. Bij de bouw zal men zich onder meer baseren op oude foto’s en archiefstukken waarin over de bunker geschreven wordt.

De bunker maakt straks onderdeel uit van een tentoonstelling die gewijd is aan het einde van de Tweede Wereldoorlog, dit jaar precies zeventig jaar geleden.

×