Duits museum gaat Führerbunker nabouwen

Het Top Secret Museum in het Duitse Oberhausen is van plan om de oude bunker van Adolf Hitler te reconstrueren. Dat meldt de Süddeutsche Zeitung.


Het gaat om de bunker in Berlijn waar Hitler de laatste dagen van zij leven doorbracht en uiteindelijk samen met zijn vrouw Eva Braun zelfmoord pleegde. Kort hierna werd de bunker veroverd door het Rode Leger en vernietigt.

De bunker bevond zich vijf meter onder de grond en had dertig kamers. De betonnen muren waren ongeveer vier meter dik.

Restanten van Hitlers bunker in Berlijn
Restanten van Hitlers bunker in Berlijn
Het Top Secret Museum wil een deel van de Führerbunker herbouwen. Het gaat onder meer om de werkkamer van Hitler, een vergaderkamer, de radiokamer en de ruimte waar het secretariaat gevestigd was.

- advertentie -

Einde van de oorlog

De reconstructie van de bunker zal ongeveer driehonderd vierkante meter groot zijn. Bij de bouw zal men zich onder meer baseren op oude foto’s en archiefstukken waarin over de bunker geschreven wordt.

De bunker maakt straks onderdeel uit van een tentoonstelling die gewijd is aan het einde van de Tweede Wereldoorlog, dit jaar precies zeventig jaar geleden.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: