Dark
Light

Duitser verschijnt in zwembad met grote Auschwitz-tatoeage

Auteur:
1 minuut leestijd
Foto die Alexander Marguier maakte van de Auschwitz-tatoeage (Facebook)
Foto die Alexander Marguier maakte van de Auschwitz-tatoeage (Facebook)

Een zwembad in Duitsland kreeg recent bezoek van een man met een bijzondere tatoeage op zijn rug. Op de rug van de man was een grote tatoeage van concentratiekamp Auschwitz te zien, met daaronder de beruchte tekst Jedem das Seine. Deze tekst hing tijdens de Tweede Wereldoorlog boven de toegangspoort van Buchenwald.

Een journalist die de man zag lopen waarschuwde een badmeester. Die vond het echter niet nodig om in actie te komen. Pas nadat een tweede badmeester erbij werd gehaald, werd de man het zwembad uitgestuurd.

Het incident deed zich voor in een zwembad in Oranienburg, iets ten noorden van Berlijn. Alexander Marguier, de journalist die de zaak aankaartte, gaf tegenover Duitse media aan vooral geschokt te zijn door het feit dat andere badgasten helemaal geen aanstoot leken te nemen aan de antisemitische tatoeage.

Strafbaar

Het zwembad rapporteerde het incident niet bij de autoriteiten. Politie en justitie zijn, vanwege de berichten in de media, inmiddels wel een onderzoek gestart. Het is in Duitsland verboden om in het openbaar nazi-symbolen te dragen.

Berichten over vernietigingskamp Auschwitz

×