Week van de koloniale geschiedenis

Duitser verschijnt in zwembad met grote Auschwitz-tatoeage

Een zwembad in Duitsland kreeg recent bezoek van een man met een bijzondere tatoeage op zijn rug. Op de rug van de man was een grote tatoeage van concentratiekamp Auschwitz te zien, met daaronder de beruchte tekst Jedem das Seine. Deze tekst hing tijdens de Tweede Wereldoorlog boven de toegangspoort van Buchenwald.

Een journalist die de man zag lopen waarschuwde een badmeester. Die vond het echter niet nodig om in actie te komen. Pas nadat een tweede badmeester erbij werd gehaald, werd de man het zwembad uitgestuurd.

Het incident deed zich voor in een zwembad in Oranienburg, iets ten noorden van Berlijn. Alexander Marguier, de journalist die de zaak aankaartte, gaf tegenover Duitse media aan vooral geschokt te zijn door het feit dat andere badgasten helemaal geen aanstoot leken te nemen aan de antisemitische tatoeage.

Strafbaar

Het zwembad rapporteerde het incident niet bij de autoriteiten. Politie en justitie zijn, vanwege de berichten in de media, inmiddels wel een onderzoek gestart. Het is in Duitsland verboden om in het openbaar nazi-symbolen te dragen.

- advertentie -

Berichten over vernietigingskamp Auschwitz

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: