De Duitse politie is op zoek naar twee Britten die onlangs tijdens een bezoek aan het voormalige concentratiekamp Buchenwald de Hitlergroet brachten.
De Duitse stad Schwerte overweegt om enkele tientallen vluchtelingen op te vangen in een dependance van Buchenwald, een concentratiekamp van de nazi's waar tijdens de Tweede Wereldoorlog tienduizenden Joden om het leven kwamen.
De beruchte deur van concentratiekamp Buchenwald is gerestaureerd. Deze week werd de deur, met daarop de cynische leus Jedes das Seine (Ieder het zijne), teruggeplaatst.
De originele deur van concentratiekamp Buchenwald, met daarop de beruchte tekst Jedem das Seine (ieder het zijne), wordt de komende tijd gerestaureerd. Bij de toegangspoort van het kamp wordt in de tussentijd een replica geplaatst.
In de winter van 2011 zorgde een uitzending van De Wereld Draait Door voor nogal wat ophef. Te gast waren kunstenaars Job Smeets en Nynke Tynagel, van designcollectief Studio Job. Zij bleken onder meer een tafelkleedje met ‘concentratiekamp-motief’ te hebben ontwikkeld en een ontwerp voor een hek dat nogal aan concentratiekamp Buchenwald deed denken.
Zakenman Jack Bakker wil toch een omstreden hekwerk op zijn landgoed in Bentveld bij Zandvoort plaatsen. Over het hek, dat in de media bekend werd als het Buchenwaldhek, ontstond vorig jaar veel commotie. Het werk werd ontworpen door kunst- en designcollectief Studio Job en kwam eind 2011 in het nieuws doordat bij De Wereld Draait Door een ontwerptekening werd getoond.
Enkele honderden Joodse Nederlanders zijn in de Tweede Wereldoorlog ingezet om de resten van het getto van Warschau op te ruimen. Dat meldt de NOS op basis van eigen onderzoek.
Kunstverzamelaar Jack Bakker ziet af van de plaatsing van een omstreden hekwerk op zijn landgoed in Bentveld, bij Zandvoort. Hij heeft dat donderdag laten weten. Bakker vindt dat het hek – in de media ook wel het Buchenwald-hek genoemd – speelbal is geworden van hevige discussies. Verder zegt hij dat het kunstwerk geassocieerd wordt met “zaken die ik niet heb
De bouw van een hek in Zandvoort dat volgens velen erg doet denken aan de toegangspoort van concentratiekamp Buchenwald is stilgelegd. Over het hek was de afgelopen weken veel te doen. De ontwerpers van het hek, Job Smeets en Nynke Tynagel van kunst- en designcollectief Studio Job, lieten vorige week weten het ontwerp van het hek te zullen wijzigen. Het
Wat de gemeente Zandvoort betreft kan de bouw van een hek dat doet denken aan het voormalige concentratiekamp Buchenwald gewoon doorgaan. Het door Studio Job ontworpen hekwerk komt op het landgoed Bentveld in de gemeente Zandvoort. Het hek werd door kunst- en designcollectief Studio Job ontwikkeld voor een privéverzamelaar en kwam begin december in het nieuws tijdens twee uitzendingen van
De redactie van De Wereld Draait Door had voor gisteravond de ontwerpers van kunst- en designcollectief Studio Job uitgenodigd: Job Smeets en Nynke Tynagel. Ze winnen aan de lopende band prijzen, dus reden genoeg voor een uitnodiging. Natuurlijk werd er wat van hun werk getoond. Bijvoorbeeld een “tietenlamp” en een “biersculptuur”. Maar ze blijken ook WOII-gerelateerde objecten te maken. Matthijs
In Nationaal Monument Kamp Vught is van 15 februari tot en met 17 april de expositie Post uit de vergetelheid: brieven en kaarten uit getto’s en nazi-kampen te zien. Getoond wordt de collectie brieven en kaarten van Bennie Vlaskamp. Op een vlooienmarkt in Warschau kocht Vlaskamp jaren geleden de eerste brieven uit het concentratiekamp Dachau. Dit was het begin van
Op internet zijn sinds vandaag de namen te vinden van ruim 38.000 mensen die tijdens de Tweede Wereldoorlog omkwamen in concentratiekamp Buchenwald. Het is morgen precies 65 jaar geleden dat het kamp werd bevrijd.