Dark
Light

Gezocht: verhalen over de IJssellinie

Auteur:
1 minuut leestijd

Ingegraven Shermantank op de IJsseldijk bij Olst – Foto: Theo Bakker / Pressbaker Harderwijk
Stichting De IJssellinie in Olst is op zoek naar persoonlijke verhalen en documenten over de na-oorlogse IJssellinie.

De stichting beheert de restanten van de verdedigingslinie die naar aanleiding van de Koude Oorlog werd aangelegd. De linie, die liep van Bemmel via Arnehm en Olst tot Kampen liep, moest een eventuele aanval van de Russen vertragen.

De voormalige verdedigingslinie wordt jaarlijks bezocht door ongeveer zevenduizend bezoekers. Die bezoeken onder meerheringerichte elementen zoals een noodhospitaal, commandobunkers en geschutskazematten. De stichting:

Het valt onze gidsen op dat vooral de persoonlijke aanvullingen van mensen die indertijd rond de linie hebben gediend en/of gewerkt door bezoekers worden gewaardeerd. Onze werkgroep ‘Oral History’ is daarom op zoek naar mensen die bereid zijn dit soort persoonlijke verhalen en gegevens te vertellen.

De stichting hoopt op verhalen maar ook op bijvoorbeeld toto’s en andere materialen die iets te maken hebben met de IJssellinie. Wie informatie heeft kan terecht bij Wim Timmerman via telefoonnummer 0570-564002 of door een mailtje te sturen naar [email protected]. Bezoek voor meer informatie de website van de stichting.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

×