Dark
Light

Grote kunstroof in Verona

Auteur:
1 minuut leestijd
Een van de gestolen werken: Madonna della Quaglia - Pisanello, ca. 1420
Een van de gestolen werken: Madonna della Quaglia - Pisanello, ca. 1420

Bij een inbraak in het Stedelijk Museum Castelvecchio in het Noord-Italiaanse Verona zijn afgelopen week vijftien waardevolle schilderijen van beroemde kunstenaars als Peter Paul Rubens, Jacopo Tintoretto, Jocopo Bellini en Andrea Mantegna gestolen.

Het museum kreeg donderdagavond kort voor sluitingstijd bezoek van drie in het zwart geklede mannen. Op het moment van de inbraak waren er geen bezoekers meer in het museum, maar het alarm was nog niet ingeschakeld. De inbrekers bonden een bewaker en kassier vast en snoerden hen de mond. Vervolgens haalden ze de meesterwerken van de muur.

Eén van de meest waardevolle schilderijen die de brutale overvallers buit maakten is Portret van een Dame van Peter Paul Rubens.

De geschatte waarde van de gestolen kunstwerken bedraagt ongeveer 15 miljoen euro. Het museum vermoedt dat de werken zijn ontvreemd in opdracht van een privé-verzamelaar omdat de inbrekers heel doelbewust op zoek gingen naar een aantal schilderijen. De dieven gingen er vandoor met de auto van de bewaker, van wie ze de sleutels afgepakt hadden.

×