Dark
Light

Kunstenaar Roger Raveel (91) overleden

Auteur:
1 minuut leestijd

Palen in haarlem van Roger Raveel – Foto: CC/Familieman
De Vlaamse kunstenaar Roger Raveel is woensdag op 91-jarige leeftijd overleden. Hij wordt vaak beschouwd als een van de belangrijkste naoorlogse kunstenaars van België.

Roger Raveel werd in 1921 geboren in Machelen en volgde lessen aan de kunstacademies in Gent en Deinze. Als kunstenaar werd hij bekend om zijn kleurrijke, vitale en abstracte schilderijen. Hij was echter niet alleen actief als schilder, maar maakte ook verschillende objecten, waaronder van keramiek.

In verschillende van zijn werken creëerde Raveel een gevoel van ‘leegte’ door bepaalde omtreklijnen te schilderen en die vervolgens met wit te vullen.

In 1983 ontving Raveel de Internationale Joost van den Vondelprijs. Van de Vlaming is op de Grote Markt van Haarlem een serie beschilderde palen te vinden.

Roger Raveel overleed woensdag in het ziekenhuis van Deinze aan de gevolgen van een longontsteking.

In het atelier van Roger Raveel:

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.171 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

Zelfde rubriek

×