Maria Nuñez, van brandstapel naar vrijheid (foto’s)

Foto: marianunez.nl
Momenteel reist de musical Maria Nuñez, asielzoekster in onze Gouden Eeuw door het land. Deze musical speelt zich af in de zeventiende eeuw en vertelt het verhaal van een vrouw die katholiek is gedoopt maar in haar hart Jodin is. In 1593 Portugal ontvlucht deze Maria Nuñez haar geboorteland Portugal, waar verdenking van Joods geloven dan al tot de brandstapel kan leiden. Ze trekt naar Holland, het enige land met geloofsvrijheid.

Het idee voor de musical ontstond enkele jaren geleden toen scriptschrijver Frans Lavell in een boekwinkeltje in Parijs het werkje Être Juive à Amsterdam au temps de Spinoza (Jood zijn in Amsterdam ten tijde van Spinoza), van de Franse historicus De Mechoulan tegenkwam. In dit boekje las Lavell onder meer over de vlucht van Nuñez die Holland zag als een soort beloofde land. In de musical wordt haar bijzondere verhaal verteld.

In de musical zijn vooral veel Sefardische liederen te horen. De sopraan Tamar Niamut en de tenor Augusto Valença zingen en spelen de hoofdrollen.

De afgelopen weken is de musical al te zien geweest in Amsterdam en Amersfoort en de komende tijd worden Arnhem, Groningen, Baarn en Amstelveen nog aangedaan. Bekijk hieronder een foto-impressie en bezoek de website www.marianunez.nl voor meer informatie.

Lees ook het achtergrondartikel van scriptschrijver Frans Lavell: Maria Nuñez, asielzoekster in onze Gouden Eeuw

Foto-impressie:

Video – Scéne uit de musical:

Bekijk meer over:

Nieuws

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden.

Honderden auteurs publiceerden al op Historiek. Bekijk hier wie

Doorzoek ons archief: