Dark
Light

‘Nefertiti mogelijk begraven in kamer naast Toetanchamon’

Auteur:
1 minuut leestijd
Buste van Nefertiti - cc
Buste van Nefertiti - cc

Een opmerkelijk bericht in de Britse pers over de tombe van Toetanchamon. Egyptoloog Nicholas Reeves bestudeerde onlangs haarscherpe digitale foto’s van de tombe en vermoedt nu dat er nog twee geheime ruimtes te vinden zijn. Op de foto’s bespeurde hij namelijk verschillende scheuren en spleten in het pleisterwerk.

Howard Carter bij de tombe van Toetanchamon
Howard Carter bij de tombe van Toetanchamon
Volgens Reeves kan dit erop wijzen dat daarachter twee geheime ruimten schuil gaan. Een voorraadkamer en een grafkamer, zo speculeert de historicus, die ook al een idee over wie in de grafkamer zou kunnen liggen. Volgens Reeves zou het wel eens om de grafkamer van de legendarische koningin Nefertiti kunnen gaan.

De historicus roept Egypte op de tombe snel verder te onderzoeken. Met radarapparatuur zou redelijk eenvoudig onderzocht kunnen worden of er inderdaad onontdekte ruimten achter de wanden schuilgaan.

Nicholas Reeves is verbonden aan de universiteit van Arizona. Op de website van de NOS een bijzondere quote uit zijn mond:

“Ik kan ernaast zitten, maar als ik gelijk heb, is dit misschien wel de grootste archeologische ontdekking ooit”

Nefertiti

Nefertiti was koningin van de 18e Dynastie van Egypte. Ze heerste aan de zijde van Achnaton, de farao die over Egypte regeerde aan het begin van het Nieuwe Rijk. Nefertiti dankt een groot deel van haar bekendheid aan haar buste die bewaard wordt in het Neues Museum in Berlijn.

Boek: Op Zoek Naar Nefertiti

×