De Egyptische vorst Djoser, die leefde rond 2650 v.Chr., geldt als een van de bekendste farao’s uit de Oudheid. Djoser maakte vooral naam vanwege de Trappiramide die hij liet bouwen.
Weinigen zullen het echtpaar zijn geluk hebben misgund maar zij was rooms-katholiek en hij was protestant, en dat was bij de uitvaart toch wel wat problematisch, omdat de begraafplaats was geordend naar religieuze overtuiging.
Bij opgravingen bij Nemea op de Peloponnesos hebben archeologen een intacte tombe uit het vroege Myceense tijdperk (1650-1400 voor Christus) blootgelegd. Volgens het Griekse ministerie van Cultuur is het graf een van de grootste die in deze regio werd gevonden.
Bij restauratiewerkzaamheden aan het Episkopi-monument op het Cycladen-eiland Sikinos hebben archeologen een onaangeroerd graf gevonden dat waarschijnlijk de overblijfselen van een edelvrouw bevat.
Op het Nationaal Ereveld Loenen bij Apeldoorn liggen bijna vierduizend Nederlandse oorlogsslachtoffers begraven. Daarvan zijn er nog altijd 103 die onbekend zijn gebleven. De stoffelijke resten van deze slachtoffers worden nu opgegraven in een laatste poging de ‘onbekenden van Loenen’ te identificeren. Dat meldt Defensie.
Archeologen hebben bij Tiel een bijzonder groepsgraf van circa 5600 jaar oud gevonden. In het graf liggen tussen de acht en elf mensen begraven, waaronder twee jonge kinderen van 3 en 5 jaar oud. Waarschijnlijk gaat het om leden van een en dezelfde familie.
Tijdens archeologisch onderzoek ter voorbereiding op de doortrekking van de A15, is bij Bemmel een compleet Romeins grafveld uit de tweede en derde eeuw na Christus gevonden en opgegraven. Volgens de archeologen gaat het om een begraafplaats van de Romeinse elite in de Betuwe. De omvang en compleetheid van het grafveld en de soorten, diversiteit, hoeveelheid en kwaliteit van de
Uit het feit dat in het graf ook een bordspel is gevonden dat gebruikt werd om oorlogstactieken te leren, leidt men af dat de vrouw een officier moet zijn geweest.