Dark
Light

Noah, de verfilming van een episch Bijbelverhaal

Auteur:
1 minuut leestijd
Deel van de filmcover van Noah
Deel van de filmcover van Noah

Deel van de filmcover van Noah
Deel van de filmcover van Noah
Op 10 april gaat in de Nederlandse bioscopen de film Noah van regisseur Darren Aronofsky in première. De film vertelt het epische Bijbelverhaal van Noach.


Volgens de bijbel werden voor de zondvloed, ongeveer 4800 jaar geleden, van alle dieren twee exemplaren opgenomen in de Ark van Noach, zodat hun soort niet uitstierf. De gehele mensheid werd door het water vernietigd. Alleen Noach en zijn familie bleven gespaard. Na de zondvloed zou de boot zijn gestrand op de berg Ararat. God stelde hierna de regenboog in als teken dat er nooit meer een zondvloed zou plaatsvinden.

Aronofsky’s film is gebaseerd op deze Bijbelse geschiedenis. De hoofdrollen zijn voor Russell Crowe (Noach), Jennifer Connelly (Noach’s vrouw) en Emma Watson (de vrouw van Sem).

De opnames vonden plaats in Dyrhólaey en andere delen van Zuid-IJsland en in New York op een set waar Noach’s Ark werd gebouwd. De wereldpremière van de film vond plaats in Mexico-Stad op 10 maart 2014.

Zie ook: De zondvloed en de kunst

Trailer van ‘Noah’:

Oprichter (2008) en algemeen beheerder Historiek. Wil via de site historische achtergronden toegankelijk maken voor een breed publiek. Dit onder het motto: "Omdat we ook van gisteren zijn".

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.248 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

×