OLV-kathedraal Antwerpen mooiste kerk Benelux

Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen – Foto: CC/Wouter Hagens
De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen is de mooiste kerk van de Benelux. Dat blijkt uit een onderzoek van reiswebsite stedentripper.com.

De website verzamelde de meningen van 891 bezoekers. Zij rangschikten vijfendertig vooraf geselecteerde kerken uit de Belenelux.

Het best gewaardeerd werd de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen en als tweede eindigde de kathedraal van St-Michiel en St-Goedele in Brussel. De Grote of Sint-Bavokerk

- advertentie -in Haarlem eindigde derde op de lijst en mag zich op basis van dit onderzoek dus de mooiste kerk van Nederland noemen. De hoog-gotische Onze-Lieve-Vrouwekathedraal staat, als een van de 56 belforten in België en Frankrijk, op de prestigieuze werelderfgoedlijst van Unesco.

Met tien Belgische kerken en negen Nederlandse kerken bij de eerste twintig blijken mooie kerken relatief eerlijk verdeeld te zijn over beide landen.

Antwerpen en Brussel zijn beide met twee kerkgebouwen vertegenwoordigd in de top twintig.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: