Dark
Light

OLV-kathedraal Antwerpen mooiste kerk Benelux

Auteur:
1 minuut leestijd

Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen – Foto: CC/Wouter Hagens
De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen is de mooiste kerk van de Benelux. Dat blijkt uit een onderzoek van reiswebsite stedentripper.com.

De website verzamelde de meningen van 891 bezoekers. Zij rangschikten vijfendertig vooraf geselecteerde kerken uit de Belenelux. Het best gewaardeerd werd de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen en als tweede eindigde de kathedraal van St-Michiel en St-Goedele in Brussel. De Grote of Sint-Bavokerk in Haarlem eindigde derde op de lijst en mag zich op basis van dit onderzoek dus de mooiste kerk van Nederland noemen. De hoog-gotische Onze-Lieve-Vrouwekathedraal staat, als een van de 56 belforten in België en Frankrijk, op de prestigieuze werelderfgoedlijst van Unesco.

Met tien Belgische kerken en negen Nederlandse kerken bij de eerste twintig blijken mooie kerken relatief eerlijk verdeeld te zijn over beide landen. Antwerpen en Brussel zijn beide met twee kerkgebouwen vertegenwoordigd in de top twintig.

Boek: Het Grote Geschiedenis Boek van Antwerpen

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 50.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.015 actieve abonnees)


Donateurs ondersteunen ons project en dragen direct bij aan de uitbreiding van ons archief.

Meer informatie

×