Dark
Light

De duurste postzegel ooit in Nederland geveild

Auteur:
1 minuut leestijd

Afb: Nederlandsche Postzegel- en Muntenveiling
Afb: Nederlandsche Postzegel- en Muntenveiling
Een postzegel uit 1925 met daarop de beeltenis van de Britse koning George V is deze week in Weesp geveild voor een bedrag van 208.000 euro. Het is daarmee de duurste postzegel die ooit in Nederland is geveild.


Verwacht werd dat de bijzondere zegel ongeveer 150.000 euro op zou brengen, maar uiteindelijk werd dus fors meer betaald. De postzegel werd uitgegeven in Kenia – Uganda en vertegenwoordigde destijds een waarde van honderd pond. Op de zegel is een afbeelding van George V te vinden omdat hij in de tijd dat hij uitgegeven werd de koloniaal heerser over Oost Afrika was.

Het exemplaar bracht onder meer zoveel op omdat hij niet gestempeld is en er op de hele wereld maar vier zegels van deze kwaliteit bekend zijn.

Volgens de Nederlandsche Postzegel- en Muntenveiling was er veel belangstelling voor de ongestempelde zegel, onder meer vanuit China. De zegel blijft echter in Europa. Hij is gekocht door een Duitse verzamelaar.

Oprichter (2008) en algemeen beheerder Historiek. Wil via de site historische achtergronden toegankelijk maken voor een breed publiek. Dit onder het motto: "Omdat we ook van gisteren zijn".

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.171 actieve abonnees)


Ruim 50.000 geschiedenisliefhebbers ontvangen wekelijks onze gratis nieuwsbrief.

Meld u ook aan

Zelfde rubriek

×