Abstraktes Bild (809-4) – Gerhard Richter

Recordbedrag neergelegd voor kunstwerk

Bij een veiling in maar liefst 26,4 miljoen euro betaald voor een schilderij van de Duitse kunstenaar Gerhard Richter. Dat is volgens veilinghuis Sotheby’s een record voor een werk van een nog levende kunstenaar.

Het werk, getiteld Abstraktes Bild (809-4), was afkomstig uit de collectie van gitarist Eric Clapton. Het maakt deel uit van een reeks van vier schilderijen. Clapton kocht het werk ruim tien jaar geleden samen met twee andere schilderijen uit de reeks voor ongeveer 2,6 miljoen euro.

Dat was toen een record voor werk van de Duitse kunstenaar, maar Clapton blijkt wel degelijk een hele goede investering te hebben gedaan. Abstraktes Bild (809-4) werd nu namelijk afgehamerd op maar liefst 26,4 miljoen euro

Wie het werk heeft gekocht is niet bekendgemaakt. Het vorige record voor een werk van Gerhard Richter stond op 16,9 miljoen euro, voor Abstract Picture (7938-3)

- advertentie -
Abstraktes Bild (809-4) - Gerhard Richter
Abstraktes Bild (809-4) – Gerhard Richter

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: