Dark
Light

Abstraktes Bild (809-4) – Gerhard Richter

Recordbedrag neergelegd voor kunstwerk
Auteur:
1 minuut leestijd
Abstraktes Bild (809-4) - Gerhard Richter
Abstraktes Bild (809-4) - Gerhard Richter

Bij een veiling in maar liefst 26,4 miljoen euro betaald voor een schilderij van de Duitse kunstenaar Gerhard Richter. Dat is volgens veilinghuis Sotheby’s een record voor een werk van een nog levende kunstenaar.

Het werk, getiteld Abstraktes Bild (809-4), was afkomstig uit de collectie van gitarist Eric Clapton. Het maakt deel uit van een reeks van vier schilderijen. Clapton kocht het werk ruim tien jaar geleden samen met twee andere schilderijen uit de reeks voor ongeveer 2,6 miljoen euro.

Dat was toen een record voor werk van de Duitse kunstenaar, maar Clapton blijkt wel degelijk een hele goede investering te hebben gedaan. Abstraktes Bild (809-4) werd nu namelijk afgehamerd op maar liefst 26,4 miljoen euro

Wie het werk heeft gekocht is niet bekendgemaakt. Het vorige record voor een werk van Gerhard Richter stond op 16,9 miljoen euro, voor Abstract Picture (7938-3)

Abstraktes Bild (809-4) - Gerhard Richter
Abstraktes Bild (809-4) – Gerhard Richter

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×