Dark
Light

Man met halsstuk en hoed (ca. 1626) – Rembrandt van Rijn

Auteur:
1 minuut leestijd
Man met halsstuk en hoed (ca. 1626) - Rembrandt van Rijn
Man met halsstuk en hoed (ca. 1626) - Rembrandt van Rijn

Bij veilinghuis Christie’s in Londen is een doek van Rembrandt verkocht voor meer dan tien miljoen euro. Het gaat om het schilderij Man met halsstuk en hoed dat de kunstenaar in 1626 of 1627 maakte.

Man met halsstuk en hoed – Rembrandt, ca. 1626
Het doek maakte onderdeel uit van de verzameling oude Hollandse meesters van het echtpaar Pieter en Olga Dreesmann van warenhuis V&D. Het was voor het eerst in veertig jaar dat het schilderij op de markt kwam.

Veilinghuis Christie’s verwachtte vooraf dat het schilderij tussen de 9 en 14 miljoen euro op zou brengen. Aan wie het doek is verkocht is niet bekendgemaakt.

Er zijn meer werken uit de collectie Dreesman geveild, waaronder schilderijen van zeventiende-eeuwse kunstenaars als Adriaen Coorte, Pieter Jansz Saenredam, Willem van de Velde II en Hendrick Avercamp. Volgens Christie’s verkocht het echtpaar Dreesman de werken om “ruimte te maken voor nieuwe aanwinsten”.

Lees ook: Rembrandt van Rijn – Meester uit de Gouden Eeuw
Boek: Rembrandt in perspectief

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.323 actieve abonnees)


Donateurs ondersteunen ons project en dragen direct bij aan de uitbreiding van ons archief.

Meer informatie

×