Dark
Light

Vermiste mummie na 45 jaar teruggevonden

Auteur:
1 minuut leestijd
De mummie voor en na het onderzoek
De mummie voor en na het onderzoek

De Belgische politie heeft een mummie teruggevonden die 45 jaar geleden door het Koninklijk Museum voor Kunst en Geschiedenis (KMKG) in het Jubelpark werd uitgeleend, maar nooit naar het museum werd teruggebracht.

De mummies werden rond 1970 door de toenmalig conservator van de Egyptische collectie uitgeleend aan twee artsen uit Antwerpen. Ze werden door de artsen ontleed en geradiografeerd. De onderzoeksresultaten werden begin jaren zeventig gepubliceerd, maar de mummies werden nooit teruggegeven aan het museum.

Naar aanleiding van de nieuwe tentoonstelling Sarcophagi. Onder de sterren van Noet werd besloten het onderzoek te heropenen. De politie ontdekte uiteindelijk dat een veilinghuis in Bergen een van de mummies te koop aanbood. Dit in opdracht van de zoon van een van de artsen die de mummies in 1970 onderzocht.

Het KMKG hoopt dat de mummie op korte termijn terugkeert naar het museum. De betreffende mummie werd in 1908 door het museum verworven en dateert uit de Romeinse tijd.

Boek: Mummies, overleven na de dood

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken. Steun ons werk

Reageren

Abonneer
Stuur mij een e-mail bij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Recent gepubliceerd

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 52.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×