Dark
Light

Vliegtuig Chileense voetballers 54 jaar na crash gevonden

Auteur:
1 minuut leestijd
Chileense Andes - cc
Chileense Andes - cc

Chileense Andes - cc
Chileense Andes – cc
Op 3 april 1961 crashte in de Andes een vliegtuig met daarin onder meer acht profvoetballers en twee leden van de technische staf van de Chileense voetbalclub Green Cross. Ruim vijftig jaar later hebben bergbeklimmers het wrak van het toestel gevonden.

Eliseo Mouriño
Eliseo Mouriño
Aan boord van de Douglas DC-3 bevonden zich in 1961 in totaal twintig passagiers en vier bemanningsleden. Ze kwamen allemaal om het leven.

In Chili was de ramp groot nieuws. De voetballers van Green Cross hadden net een uitwedstrijd gespeeld voor de Chileense beker in Osorno. Op de terugweg naar de hoofdstad Santiago werd het team verdeeld over twee vliegtuigen. Slechts een van deze vliegtuigen bereikte de bestemming.

Eliseo Mouriño

Er werd enkele weken tevergeefs naar het toestel gezocht. Na enige tijd werd geconcludeerd dat alle reizigers om het keven moesten zijn gekomen. Er werd ook een begrafenisplechtigheid gehouden. Het bekendste slachtoffer van de ramp is Eliseo Mouriño, een Argentijns international die in 1955 en 1959 de Copa América won.

Bergbeklimmers vonden de restanten van het toestel onlangs op een hoogte van 3.200 meter, ongeveer 360 kilometer ten zuiden van Santiago. Waar het wrak precies ligt willen de expeditieleden niet bekendmaken, om te voorkomen dat er plunderaars op af komen.

Football team plane found 50 years after crash in Chile

×