Dark
Light

Voetballer en trainer Vujadin Boskov overleden

Auteur:
1 minuut leestijd
Vujadin Boskov als speler van Sampdoria
Vujadin Boskov als speler van Sampdoria

Vujadin Boskov als speler van Sampdoria
Vujadin Boskov als speler van Sampdoria, 1961
De Servische voetballer en voetbaltrainer Vujadin Boskov is zondag op 82-jarige leeftijd overleden.

Boskov werd in 1931 geboren in het Servische dorp Begeč. De verdediger kwam 57 jeer uit voor het nationale elftal van Joegoslavië. In Bij de Olympische Spelen van 1952 in Helsinki won hij een zilveren medaille.


Ook als trainer was Boskov succesvol. In Nederland trainde hij ADO Den Haag en Feyenoord. Daarna werkte hij ook als trainer bij grote clubs als Real Madrid, Sampdoria, Napoli en AS Roma. Met Real Madrid pakte hij de dubbel en met Sampdoria veroverde hij de Europa Cup II en de landstitel. Ook behaalde hij met deze club in 1992 de finale van de Champions League. Die finale werd verloren van Barcelona.

Europees kampioenschap

Vujadin Boskov was ook enkele keren actief als bondscoach voor het nationale elftal van Joegoslavië. In 2000 wist hij zich met zijn land te kwalificeren voor het Europees kampioenschap voetbal in Nederland en België. Een succes, maar tijdens het toernooi moest Boskov wel een grote nederlaag incasseren. In de kwartfinale was Nederland bleek Nederland met 6-1 te sterk voor zijn ploeg.

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.323 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

×