StudieboekenStudieboeken

Website gemaakt over geschiedenis Maliebaan

Gebaseerd op boek ‘Aan de Maliebaan’ van Ad van Liempt

Studenten informatica van de Hogeschool Utrecht hebben een website gemaakt over de Maliebaan in Utrecht, waar tijdens de Tweede Wereldoorlog het hoofdkwartier van de NSB gevestigd was. De website is gebaseerd op het boek ‘Aan de Maliebaan’ van journalist en televisiemaker Ad van Liempt.

- ad -

Het hoofdkwartier van de NSB was vanaf 1937 gevestigd aan de Maliebaan. Na 1940 volgden nog zeker vijftien nazi-instituten waardoor de Utrechtse laan een soort Nederlandse variant van ‘Unter den Linden’ werd. Was de NSB’ers en nazi’s niet wisten was dat aan de Maliebaan ook verzetsmensen woonden er er Joden ondergedoken zaten.

In  ‘Aan de Maliebaan’ beschrijft Ad van Liempt wat er in de verschillende panden aan de Maliebaan allemaal gebeurde. Veel informatie uit het boek is op de website terug te vinden. Via een plattegrond kunnen bezoekers informatie opvragen over de panden. Er zijn ook video’s te zien waarin Ad van Liempt, op locatie, vertelt over de achtergrond van bepaalde locaties.

Website: www.aandemaliebaan.nl
Boek: Aan de Maliebaan – Ad van Liempt
Bespreking boek: De Maliebaan. Een Utrechts machtscentrum

- advertentie-

- ad -
- advertentie -

Verder speuren:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister


Uit het archief:

Veel meer tips ➱


Populaire geschiedenisboeken:

Spinozoland - Maxime RovereMoederstad - Philip DrögeBoeken bij de Netflix-serie BridgertonLied van de Goden - Reggie BaayDe tuinen van Buitenzorg - Jan Brokken

Bekijk hier meer geschiedenisboeken of recenseer de boeken die al las