170 miljoen voor liggend naakt Modigliani

“Nu Couché” (1917-18)

Op een veiling van Christie’s in New York is maar liefst 170,4 miljoen dollar betaald voor een liggend naakt van de Italiaanse kunstenaar Amedeo Modigliani. Het is daarmee het duurste schilderij ooit. Alleen Vrouwen van Algiers van Pablo Picasso bracht meer op (179 miljoen dollar).

Het kostbare werk van Modigliani is gekocht door een particulier verzamelaar uit China wiens naam niet bekend is gemaakt. Het was voor het eerst dat het werk op de markt verscheen.

Modigliani maakte het schilderij, getiteld Nu couché (Liggend naakt), in 1917 of 1918. Het gaat om een record voor een werk van de Italiaan. Het hoogste bedrag dat in het verleden is betaald voor een werk van de kunstenaar was ruim 70 miljoen dollar. Het openingsbod voor Nu couché was al 75 miljoen dollar.

Amedeo Modigliani staat bekend om zijn schilderijen met langgerekte lichamen van vrouwen.

- advertentie -

Boek over kunstenaar Amedeo Modigliani

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: