/////

Beschrijvingen van reizen door Duitsland, Turkije, Italië en Frankrijk; 1764-1769

Joan Raye van Breukelerwaert, Beschrijvingen van reizen door Duitsland, Turkije, Italië en Frankrijk; 1764-1769
Joan Raye van Breukelerwaert, Beschrijvingen van reizen door Duitsland, Turkije, Italië en Frankrijk; 1764-1769

Joan Raye van Breukelerwaert

Eerste kwart 19de eeuw

Joan Raye van Breukelerwaert, Beschrijvingen van reizen door Duitsland, Turkije, Italië en Frankrijk; 1764-1769 (detail)
Joan Raye van Breukelerwaert, Beschrijvingen van reizen door Duitsland, Turkije, Italië en Frankrijk; 1764-1769 (detail)
Joan Raye van Breukelerwaert (1737-1823) werd in Suriname geboren als zoon van de gouverneur-generaal van de kolonie. Op jonge leeftijd werd hij naar Nederland gestuurd.

Na een studie rechten in Leiden vertrok hij in 1764 naar Constantinopel om daar als diplomaat te gaan werken bij de Ambassade van de Verheven Porte, de regering van het Ottomaanse Rijk. Zijn reis voerde door Duitsland en Oostenrijk; in 1766 bereikte hij de Bosporus.

In 1769 keerde hij via Griekenland, Italië en Frankrijk terug naar de Republiek. Vele jaren later maakte hij een verslag van zijn reis, dat hij verluchtte met waterverf- en potloodtekeningen. De hier getoonde tekening laat de haven van het Griekse eiland Lesbos zien.

Afbeeldingen uit het reisverslag van Joan Raye van Breukelerwaert kunt u nu laten printen op een luxe kaartenset, posters, canvas, plexiglas of aluminium. Zie: www.kb.nl/webwinkel.

Vorige topstuk Volgende topstuk

 

Expositie Topstukken KB

Koninklijke BibliotheekVoor liefhebbers van geschiedenis en cultuur is er een unieke expositie te bezichtigen in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag. Uit de omvangrijke en meer dan tien eeuwen omspannende collectie van de KB selecteren de collectiespecialisten vier keer per jaar andere topstukken, die een gevarieerd beeld geven van de Nederlandse geschiedenis en cultuur. Op Historiek belichten we steeds een ander topstuk. Deze keer beschrijvingen van reizen van Joan Raye van Breukelerwaert. Een overzicht van alle geplaatste topstukken is hier te vinden.

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden.

Honderden auteurs publiceerden al op Historiek. Bekijk hier wie

Doorzoek ons archief: