Dark
Light

Discozangeres Donna Summer (63) overleden

Auteur:
1 minuut leestijd

Donna Summer in 2009 – Foto: CC
De Amerikaanse zangeres Donna Summer is donderdag op 63-jarige leeftijd overleden. Haar familie heeft dat bekendgemaakt. Ze overleed aan de gevolgen van kanker.

De zangeres scoorde in de jaren zeventig verschillende grote disco-hits en werd daardoor, net als bijvoorbeeld Gloria Gaynor, vaak de “koningin van de disco” genoemd.

Donna Summer werd op oudjaarsdag van het



jaar 1948 geboren in Boston. Dit onder de naam LaDonna Adrian Gaines. Ze werd christelijk opgevoed en leerde in de kerk zingen. Als tiener formeerde ze al verschillende kleine zanggroepjes.

Het grote publiek leerde Donna Summer voor het eerst kennen via de musical Hair. De zangeres werd aanvankelijk afgewezen voor een rol in de Broadwaymusical maar toen Hair later naar Europa ging kreeg ze alsnog een rol aangeboden. In Duitsland was de zangeres hierna te zien in verschillende musicals.

Haar eerste grote internationale hit scoorde ze in 1974 met The Hostage. Er zouden nog verschillende hits volgen waaronder Last Dance, Hot Stuff en Bad Girls. In de jaren zeventig was ze ook verschillende keren te zien in Van Oekels Discohoek. In de jaren tachtig scoorde Summer nog verschillende hits.

De zangeres ontving in haar carrière vijf Grammy Awards. Donna Summer leed aan longkanker en overleed donderdag op 63-jarige leeftijd. Ze laat vier dochters achter.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.171 actieve abonnees)


Donateurs ondersteunen ons project en dragen direct bij aan de uitbreiding van ons archief.

Meer informatie

×