Discozangeres Donna Summer (63) overleden

Donna Summer in 2009 – Foto: CC
De Amerikaanse zangeres Donna Summer is donderdag op 63-jarige leeftijd overleden. Haar familie heeft dat bekendgemaakt. Ze overleed aan de gevolgen van kanker.

De zangeres scoorde in de jaren zeventig verschillende grote disco-hits en werd daardoor, net als bijvoorbeeld Gloria Gaynor, vaak de “koningin van de disco” genoemd.

Donna Summer werd op oudjaarsdag van het

- advertentie -jaar 1948 geboren in Boston. Dit onder de naam LaDonna Adrian Gaines. Ze werd christelijk opgevoed en leerde in de kerk zingen. Als tiener formeerde ze al verschillende kleine zanggroepjes.

Het grote publiek leerde Donna Summer voor het eerst kennen via de musical Hair. De zangeres werd aanvankelijk afgewezen voor een rol in de Broadwaymusical maar toen Hair later naar Europa ging kreeg ze alsnog een rol aangeboden. In Duitsland was de zangeres hierna te zien in verschillende musicals.

Haar eerste grote internationale hit scoorde ze in 1974 met The Hostage. Er zouden nog verschillende hits volgen waaronder Last Dance, Hot Stuff en Bad Girls. In de jaren zeventig was ze ook verschillende keren te zien in Van Oekels Discohoek. In de jaren tachtig scoorde Summer nog verschillende hits.

De zangeres ontving in haar carrière vijf Grammy Awards. Donna Summer leed aan longkanker en overleed donderdag op 63-jarige leeftijd. Ze laat vier dochters achter.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: