Google zet Karel Appel in het zonnetje

Google Doodle voor Karel Appel
De Nederlandse startpagina van Google staat maandag helemaal in het teken van de Nederlandse kunstschilder en beeldhouwer Karel Appel (1921-2006). Dit naar aanleiding van de negentigste geboortedag van de kunstenaar.

Karel Appel werd op 25 april 1921 geboren in Amsterdam. Maandag is dat precies negentig jaar geleden. Samen met Corneille en Constant was Karel Appel een van dé drijvende krachten achter de beroemde kunstbeweging Cobra.Appel schilderde met felle kleuren en hanteerde doorgaans simpele vormen met stevig aangezette lijnen. Behalve met schilderen hield de kunstenaar zich ook bezig met beeldhouwen en dichten.

- advertentie -

Het bekende logo van Google wordt op speciale dagen soms vervangen door zogenaamde Google Doodles, speciale Google-logo’s. Ter gelegenheid van de negentigste geboortedag van Appel staat het logo maandag in het teken van Karel Appel. In plaats van het standaardlogo is maandag een logo te zien in de stijl van Karel Appel.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: