Dark
Light

‘Krantenlezers zijn asociaal’

Auteur:
1 minuut leestijd
'Krantenlezers zijn asociaal' (reddit)
'Krantenlezers zijn asociaal' (reddit)

Ze zijn niet zeldzaam: mensen die verzuchten dat iedereen in de trein tegenwoordig maar met zijn mobieltje zit te spelen. Die mensen hebben natuurlijk gelijk. Treinreizigers checken massaal hun mail, whatsapp, facebook, twitter of favoriete nieuwsmedium. Nee, dan vroeger….

Bovenstaande foto werd deze week op reddit gepost en kreeg inmiddels al duizenden likes. Het bijschrift luidt:

“All this technology is making us antisocial”

Vroeger was het een gezellige bedoening in de trein. Toen kon je nog luisteren naar knisperend krantenpapier. Men zal destijds ook best wel eens een gesprekje gevoerd hebben maar net als nu lijken veel treinreizigers het vroeger ook best lekker te hebben gevonden om zich, te midden van wildvreemden, even helemaal af te sluiten. Wie dit vandaag de dag doet met een smartphone wordt nogal eens asociaal genoemd.

De herkomst van bovenstaande foto heb ik niet kunnen achterhalen. Het kan natuurlijk best zijn dat hij geënsceneerd is. Maar dat is maar de vraag. Zoveel is er nou ook weer niet veranderd… Alleen voor krantenuitgevers ziet de wereld er tegenwoordig heel anders uit, maar dat wisten we natuurlijk al lang. Maar of we echt asocialer zijn geworden?

Oprichter (2008) en algemeen beheerder Historiek. Wil via de site historische achtergronden toegankelijk maken voor een breed publiek. Dit onder het motto: "Omdat we ook van gisteren zijn".

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.323 actieve abonnees)


Donateurs ondersteunen ons project en dragen direct bij aan de uitbreiding van ons archief.

Meer informatie

×