‘Krantenlezers zijn asociaal’

/
1 minuut leestijd
'Krantenlezers zijn asociaal' (reddit)
'Krantenlezers zijn asociaal' (reddit)

Ze zijn niet zeldzaam: mensen die verzuchten dat iedereen in de trein tegenwoordig maar met zijn mobieltje zit te spelen. Die mensen hebben natuurlijk gelijk. Treinreizigers checken massaal hun mail, whatsapp, facebook, twitter of favoriete nieuwsmedium. Nee, dan vroeger….

Bovenstaande foto werd deze week op reddit gepost en kreeg inmiddels al duizenden likes. Het bijschrift luidt:

“All this technology is making us antisocial”

Vroeger was het een gezellige bedoening in de trein. Toen kon je nog luisteren naar knisperend krantenpapier. Men zal destijds ook best wel eens een gesprekje gevoerd hebben maar net als nu lijken veel treinreizigers het vroeger ook best lekker te hebben gevonden om zich, te midden van wildvreemden, even helemaal af te sluiten. Wie dit vandaag de dag doet met een smartphone wordt nogal eens asociaal genoemd.

De herkomst van bovenstaande foto heb ik niet kunnen achterhalen. Het kan natuurlijk best zijn dat hij geënsceneerd is. Maar dat is maar de vraag. Zoveel is er nou ook weer niet veranderd… Alleen voor krantenuitgevers ziet de wereld er tegenwoordig heel anders uit, maar dat wisten we natuurlijk al lang. Maar of we echt asocialer zijn geworden?

~ Yuri Visser

Abonneer
Stuur mij een e-mail bij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Eerder gepubliceerd

Robert McGee, gescalpeerd door Little Turtle (1864)

Hierna verschenen

Sitting Bull en de Slag bij Wounded Knee, 1890

0
Reageren op dit bericht?x