Dark
Light

Memoires Adolf Eichmann onder de hamer

1 minuut leestijd
Notities van Adolf Eichmann (Alexander Historical Auctions)
Notities van Adolf Eichmann (Alexander Historical Auctions)

Begin volgende maand worden in Amerika memoires van de beruchte nazi Adolf Eichmann geveild. Het gaat om aantekeningen die de ‘architect van de Holocaust’ maakte tijdens zijn gevangenschap in Israël.

Eichmann tijdens zijn proces in Israël
Eichmann tijdens zijn proces in Israël
Veilinghuis Alexander Historical Auctions verwacht dat de memoires ongeveer 800.000 dollar (700.000 euro) op zullen brengen.

Adolf Eichmann was een van de hoofdverantwoordelijken voor de massamoord op de Joden. Na de oorlog vluchtte hij naar Argentinië. Hij werd in 1960 echter ontvoerd en naar Israël overgebracht. In 1961 stond hij in Jeruzalem terecht. Een jaar later werd hij door een Israëlische rechtbank als oorlogsmisdadiger veroordeeld. Kort hierna werd hij geëxecuteerd.

De notities die de nazi in gevangenschap maakte, zijn ingedeeld in elf hoofdstukken en beslaan 296 bladzijden. In de memoires schrijft Eichmann onder meer over zijn vlucht naar Argentinië en zijn aanhouding door de Mossad.

Alexander Historical Auctions heeft enkele pagina’s uit het schrift online gezet. Door wie de notities te koop aanboden worden is niet bekendgemaakt.

Boek: Eichmann in Jeruzalem – Hannah Arendt

×