Piramide van Cheops dicht door bijzondere datum

/
1 minuut leestijd

Piramide van Cheops – Foto: CC/Nina
De Egyptische autoriteiten hebben vrijdag de grote piramide van Cheops gesloten voor het publiek. Dit waarschijnlijk naar aanleiding van geruchten dat groeperingen van plan waren om op 11:11 uur speciale rituelen in de piramide te willen uitvoeren.

Het was vrijdag de elfde dag van de elfde maand van het jaar tweeduizend-en-elf. Er gingen geruchten rond dat verschillende groeperingen op 11-11-11 om 11:11 uur speciale rituelen wilden uitvoeren bij de piramide. De grote piramide van Cheops zou op dat tijdstip volgens leden van de groeperingen speciale krachten geven.

Verschillende lokale Egyptische media berichtten over de plannen van deze groeperingen. Als reactie daarop startten verschillende bezorgde burgers campagnes op internet om deze rituelen tegen te houden.

Uiteindelijk besloten de Egyptische autoriteiten de piramide van Cheops voor het publiek te sluiten. De oudheidkundige dienst meldde kort dat dit gebeurde vanwege ‘noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden’. De twee andere piramides van Gizeh zijn gewoon open gebleven. Er is op 11:11 uur overigens niets vreemds gebeurd bij de piramides.

Overzicht van Boeken over Egypte en de oude Egyptenaren

Abonneer
Stuur mij een e-mail bij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Eerder gepubliceerd

Steen van Rosetta – En de ontcijfering van hiërogliefen

Hierna verschenen

Howard Carter (1874-1939) – Ontdekker graf Toetanchamo