Dark
Light

Piramide van Cheops dicht door bijzondere datum

Auteur:
1 minuut leestijd

Piramide van Cheops – Foto: CC/Nina
De Egyptische autoriteiten hebben vrijdag de grote piramide van Cheops gesloten voor het publiek. Dit waarschijnlijk naar aanleiding van geruchten dat groeperingen van plan waren om op 11:11 uur speciale rituelen in de piramide te willen uitvoeren.

Het was vrijdag de elfde dag van de elfde maand van het jaar tweeduizend-en-elf. Er gingen geruchten rond dat verschillende groeperingen op 11-11-11 om 11:11 uur speciale rituelen wilden uitvoeren bij de piramide. De grote piramide van Cheops zou op dat tijdstip volgens leden van de groeperingen speciale krachten geven.

Verschillende lokale Egyptische media berichtten over de plannen van deze groeperingen. Als reactie daarop startten verschillende bezorgde burgers campagnes op internet om deze rituelen tegen te houden.

Uiteindelijk besloten de Egyptische autoriteiten de piramide van Cheops voor het publiek te sluiten. De oudheidkundige dienst meldde kort dat dit gebeurde vanwege ‘noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden’. De twee andere piramides van Gizeh zijn gewoon open gebleven. Er is op 11:11 uur overigens niets vreemds gebeurd bij de piramides.

Overzicht van Boeken over Egypte en de oude Egyptenaren

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.171 actieve abonnees)


Ruim 50.000 geschiedenisliefhebbers ontvangen wekelijks onze gratis nieuwsbrief.

Meld u ook aan

×